top of page

Veckobrev 17

Mera motion(er)!


Motion är både att träna och sporta, läs mer om det under Scaniamilen nedan, men även ett förslag till förändring inom  fackföreningar. Förslagen kan handla om många olika saker: hur klubben ska organiseras, frågor vi ska driva  mot företaget eller skicka vidare till IF Metalls kongress eller Avtalsråd. 


Alla medlemmar kan  skicka in motioner! Motionerna går först till omröstning hos representantskapet, klubbens  högst beslutande organ. Omröstningar sker på årsmötet i februari och höstrepet i november.  Man kan skriva och skicka in motioner under hela året, så tas de upp vid nästa möte.  

   En motion ska innehålla en beskrivning av ett problem och en tydlig lösning på det, som är  det representantskapet röstar om - en så kallat att-sats. Det är en mening som börjar med  ”att” och vad man vill ska genomföras som lösning. Läs mer på vår hemsida, följ QR-länken till höger, och skicka in dina förslag redan nu! Scaniamilen 25/5 


Kom ihåg att anmäla er till Scaniamilen! Ni kommer att kunna träffa klubben på området innan loppet - kom och hälsa,  få hjälp att bli medlem, eller utmana Stålis på milen! Ta med hela familjen, det finns barnlopp också. Anmäl er på Scanias hemsida för Min fritid, länk via QR-koden! Anmälan för är gratis för Scania-anställda fram till 1/5. Vill du inte delta på Gröndal kan du också registrera dig för det virtuella loppet, läs även mer om det på hemsidan. 

bottom of page