top of page

Veckobrev 25 2023

Sommar = jobb?


Känner du någon som är ute på sitt första sommarjobb i år? Eller någon som tagit studenten och ska ut i arbetslivet?  Tipsa dem om LOs hemsida Koll på jobbet! LO satsar på att de unga ska få schyssta villkor och rätt information från  början. Där finns svaren på de vanligaste frågorna för de som är riktigt nya på jobbet; vad ska jag få i lön, vad är provanställning, vad händer om jag blir sjuk?  Där finns också kontaktuppgifter om man har någon fråga – oavsett om man är medlem i något fackförbund eller inte.  Efterlysning!


LO-facken i Södertälje-Nykvarn behöver en representant från IF Metall! Är du förtroendevald och intresserad av fackliga frågor? Vill du samverka med övriga fackförbund, som Kommunal, Handels och Byggnads, för att driva arbetarnas  frågor? Bor du i Södertälje eller Nykvarns kommun och är intresserad av hur samhället utvecklas och hur vi kan påverka  politiskt? Då är LO-facken rätt plats för dig! Det är en lokal förening som drivs inom LO-distriktet Stockholm. I LO-facken i kommunerna engagerar sig fackligt aktiva för att påverka politiken.  


I kommun och region fattas beslut om mängder av frågor som berör LO-medlemmarna direkt i  vardagen. Där beslutas hur förskola, skola och äldreomsorg ska fungera. Hur bussar, tunnelbana  och pendeltågen ska gå. Hur mycket bostäder som ska byggas och hur utemiljön ska ordnas för  att kännas tillgänglig och trygg. Även socialtjänst och vuxenutbildning är något som ligger på  kommunerna.   

   Vill du vara med och påverka eller har frågor? Kontakta föreningens ordförande Sonja Chyle på  laronja.sc@gmail.com. Man kan även se lite av verksamheten på deras facebooksida LO Södertälje;  https://www.facebook.com/losodertalje/.

bottom of page