top of page

Veckobrev 22 2023

Välbesökt Scaniamil


Scaniamilen bjöd i år på både härligt väder och mycket god stämning i spåret. Tillströmningen av folk i vårt tält var  hög och många ”giveaways” delades ut till glada besökare. Scaniamilen känns som en fin tradition väl värd att vårda.  Alla kan vara med efter sina förutsättningar, kravlöst och med rörelseglädjen i fokus. Det är verkligen roligt att se att  så många medarbetare med familjer väljer att delta på detta evenemang. Cirka 3500 löpare och gångare samlades för  5:an och milen, 1300 barn sprang i barnloppen, och många deltog som besökare och hejarklack. Stort tack till alla som  jobbade i tältet, tog sig runt i spåren eller kom och hängde en stund med oss i tältet. 


För egen del då: Jo, jag började i god bastakt som stundtals övergick i SFA+  på grund av ändrat flöde i spåret. Efter någon kilometer ville benen gå ut i vild  strejk. Förhandlingar påkallades och efter god och konstruktiv dialog bestämde sig låren till slut för att jobba vidare hela vägen. Detta tack vare ett löfte  om belöning när målet väl var uppnått. Lyckligtvis fanns under hela processen  ett skyddsombud vid min sida så arbetsmiljön i spåret var mycket bra och  riskbedömningar gjordes kontinuerligt. Med rätt arbetsmiljö blir det som vi vet  alltid lättare att uppnå målen. Tack alla kamrater som deltog under dagen. 


Sonny Johansson 

Vice ordförande  

Scania Verkstadsklubb


Nationaldagen, vad gäller?


Sedan 2005 är nationaldagen den 6:e juni en röd dag. Därför är det vanligtvis driftuppehåll och vi är  lediga! De olika skriftformerna har olika bestämmelse för när skiftet blir ledigt; natten till, dagen på  eller natten under nationaldagen. Fråga din chef eller förtroendevalda om det är oklart.  Vill företaget förlägga arbete på nationaldagen blir det övertid.  

bottom of page